Wednesday, 23 May 2012

SUKAN OLAH,MERAGA..PERBENDAHARAAN 2012......


  Seperti tiap2 tahun yg lepas ni kali ke-4 aku menyertai secara langsung la jgk dalam acara kegemaran aku 400 meter...acara ni meme aku minat dari sek men lgi..dang la wakil sekolah lwn GENG2 SEK daerah KB... tahun ni aku masuk 3 acara semuanye melibatkan 400 meter...febereeet aku mesti la 400 meter, 400 pagar acara baru aku ,tpi cubaan aku tahun 2009 dapat no.2 tu kejut jgk aku,2011 no.4 ,last2 tahun 2012 no.5 jatuh plk dahhh..........
  tapi acara 400 meter la menjadi perhatian aku..2010 no.3 perr buke sene nk dapat bagi aku  yg jnis malas bersukan ni...tu pun latihan 2 minggu dari perlawanan...tapi dek kerana minat meraga 400 m aku teruskan la...tahun 2011 aku  jatuh dapat no.4 perrr keciwa pun adaaa...saringan dah no.2 dah ..tapi x leh kata semua yang hebat2 wakil kementerian pun ada....kiro ok laaa....
   tahun ni 2012 aku berjaya jgk membawa perak dalam acara 400 meter perrr puas pun adeeee...yang penting aku dapat balas blk yang aku kecewa tahun 2011...dalam hati nk emas tapi tak kesampain maklum la orang2 lain lgi hebattt...apo2 pun...aku tetap membawa 2 pingat tahun ni ok la tuuu 4x 400 no.3 gangsa ok laaaa... yang penting 400 meter dapat perak....hahaha........

















    akhirya berjaya jgk nk dapatkan 3 terbaik..last no.2 perak tu pun time last2 aku pintas...sengittt jgk, yg no.1 x leh cabar la memeee hebat...ambo beraso laju doh ,ade lgi wok laju ha3333......syg gambar aku naik ambik pingat x deee x apo laaaa...haha...




     ni la hasil 2012 ,400 m,4x400m dan 400 pagar gagal no.5 haha






   ni plk hasil 2009,2010 dan 2011.....



Thursday, 5 April 2012

10 KUMPULAN ROCK KLASIK MENJADI PILIHAN AKU..


     Pilihan no.1 .kump.SOFEA 
       > kump.ini nampak rock metal,tpi dari segi pakain sahaja,5       album x salah aku...lagu paling aku minat kupu-kupu malam,syurga di hujung jarum,bungaku kerinduan,orang timur,mata sepek,hati syaitan,nadia,anak liar ,kembali dan byk lgiiii boleh dikatakan 95% semua lgu minatttt....
             no.2  Kump..RIYADH
                   > kump. ni boleh dikatakan kump.simple tpi hebat di pentas...satu album sahaja...semua lagu aku minattt 1989...antaranye hanya ketenangan ,media 1988-1989,bicara ke juwitaku dan full album semua minatttt..he3333

         no.3..Kump..LAGENDA 1989
         
            >  kump. ni memang berhantu tambah2 lagu KERNA CINTAKU... dan  HIKAYAT CINTA KITA....klu anda mendengar lagu kerna cintaku msti terdiam dan paku lirik yang menarik dan tertarikkk..hari2 dgr lgu ni klu nk thuuu hehehe....


                 no.4 Kump. NAJA.....

                   > kump.ni aku x byk komen meme hebat dari vokal hingga ke music diooo rancak dan jiwa tu ade..bagi peminat rock klasikkk..kump. ni aku paling awl layan mase sek men. lgiiiiii...lagu aku paling minat,wajah kehidupan,bunga pesona,kritikal cinta,warisan, hehe.....



           no.5 kum.DINAMIK 


             >  kump. ni memeng terlaris dlu dan kini masih still ade tpi dah tua2 dah...kump.asal dari serawak...lgu meme best...dan menyentuh perasaan tmbah2 lgu delima rindu,antara gadis,bercanda sepi dan byk lgiiiiii....


             no.6 kump.BUMI PUTRA ROKERS

               > Kump. ini memeng sentiasa di kenangi di dlm radio dan filem 2 mase kini dari lagunye yg klasik dan unit dari komposerrr m.nasir dan awang gitaris sendiriiii....seribu tahun x kan mungin,aku hanya serangga,dari sinar mata ,dajal dan lain..2,aku minat 1000 tahun x kan mungkin hehe.....

     
    no.7 Kump. CROSSFIRE

                   > Kump. ni memeng hebat dan gans klu di tgk pade pakaianye ,walhall jambu bebbb.....
aku ckup minat pade sura pade kump. ni....lagu 3 versi,ganas,rock dan leleh tpi musicc kencang bebbbb....antara lagu aku ckup minati, EMOSI, SETELAH KAU TIADA, BATU BERSURAT,HIDUP SATU,....
   
          no.8 Kump. EVOLUSI


                 >  Kump.ni menghasilkan satu album saja kalau x salah aku...aku suka kump.ni lgu2nya sengau basah....lagu selalu aku karaokeeee   MEH HUAAA .......hehe....


       
             no.9 Kump.METAFORA ...
     
               > Kump. ni anda mesti x pernah dengar tpi awas kump.sgt berhantu lgunya seperti... MUSIM,WASANGKA CINTAKU,TARIAN KEHIDUPAN , dan lain2 selmat mencariiiii...

               
       
       
             no.10  Kump..HATTY 


                    > Kump ni aku x thu jnis music rock tpi ala ke moden ckittt tpi laguuu perrrrrr sgguh x di sangka....terutama laguuu bencana cinta,terus mencari, suara hati ( palsu ) ....aku pun terlayan lagu ni sain opis yg bagiiiii soo.......rock dlu3 meme hebat lirik mudah di ingtt di susuli dgn alunan music yg sukar di takwill2 lgi ha3333333333333........ sooooo....ade byk lgi band aku mintttt 10 terbaik sajaaaa kah333333...
 
                 


KOLEKSI KASET- KASET ROCK KLASIK YANG AKU MINAT DULU DAN KINI .....DAN SELAMANYA...PERRRRRRRR.......
..........













 YANG ni aku punya dan masih kekal lgi....dgn radio2nye skali masih adeee..klasik tuuu susah nk criiiii.....
koleksi kaset2 aku yg masih tinggal,masih di jaga dengan elok...hehe...paling lame kaset keluaran 1989...aku dapat pun melalui sistem pertukaran dengan sain2..

Thursday, 22 March 2012

3 adik beradik anok abe LA..

Semenjak kcik hingga besar ni la pertama kali bergambar dengan adik2 aku yg sebelah laki..kah2...tiga2 beza dari segi  raut wajah..tula mlm aku nk pi putrjaye blk cni terdetik nk ambik gambar aku dan adik2 aku yg laki ni...tula ambik jgk akhiryooo...

ni la ke 2 bongsu...baru lepas spm tahun lepas ...tula tinggi dari aku kah2....




adik  aku  yang  bongsu  baru  tingkatan 5..same tinggi dah..

MODEL PIYE DAN SI DIA

salam, lame dah aku x on blog aku ni.kulat doh kah2..mase blk kg aku dang la shoot gambar sain aku dengan ceweknye perr buleh kiro ore kate....tula mujur sain aku ni la tlong aku bawok pi terengganu kat KUALA NERUS tempat aku temuduga...tula dari 4 pagi dia  bgun dan ceweknye semata2 nk tlong aku...aku pun same la 4 pagi bgun mcm x btul tdo plk 3 pgi kononye x nak tpi tertdo jgk..hahaha..tula kami ber3 ingt nk ajok mek anna aku, tpi tula x gamok nk ajokk kah222..yola 4 pagi kne maroh ko ayah dio laaa..bagi sain aku ni beyeh katenye dia dan ayah ceweknye broooo kah2 katenye laaaa....kami tolok plk 5.20 pagi tu ..yola nk siap apee ..mujur laa sain aku ni baik hati bawok I pad dia punye semata2 nk pandu arah,dan dari info2 sain2 kg, dan mek pink tlong bgi petunjukkk yola x thuuuu...nk wak ganoooo kah222...dlm perjalanan singgah permaisuri maye subuh dlu ..last pkl 7.40 baru sampaiii perrr hebat VIVA putih turbo sain aku niiii....meta jahhh yola jauh x jauh 135 km  jgkkk...tula pi mkn apo2 ..masuk tmudugoo perrr x ramai sgt sbb ikut angka gilirann ..tula masuk2 ade ujian plk dohhh 20 minit 20 soalan objektiff dan 1 soalan karangan pmr..karang la akuuuu..kah22 nk kejor maso...last2 siap masuk la temuduga...apo2 pun tggu la keputusan ...harap2 berbaloi ....la...

      blk pi shoot gambar 2 ore ni haha



Thursday, 16 February 2012

             HASIL SENI KLASIK KONONYEEE


  
             #JERE LINEE KELATE ,AIR TERJUN YG PALING BESTT UNTUK 
           MANDI BAGI YG RETI BERENEEEE..HAHAHA.. X RETI BERENE                       
           SEDIAKAN PELAMPUNG HAHAHA




          #  AIR DIO YG JERNIH DAN BERCAHAYA LAGI BERSIHH 




          # KAPOO AMBOO WAKTU SENJOOO 


          
           # bungo gapo x thu tera test jah dgn kualiti D3100
             hasilnye buleh la......

Thursday, 26 January 2012

                                                                      RIYADH
                             HANYA KETENANGAN


video

Wednesday, 25 January 2012

     AKTIVITI COTI RAYO CINO..


BIASA LA MUSIM COTI RAYO,X KIRO RAYO CINO KO RAYA GAPO MAJLIS PERNIKAHAN MESTI ADO,
KAWE PUN X TERLEPAS JGK MENIKMATI AKAN KEINDAHAN MAJLIS TERSEBUT...NI PUN BROO KAWE 
CIK NAZ AJOK GI MAKE BEKWOHH SEPUPUNYOO CIK DAUSS AYE BUWAAAA....NIKOH LAMO DOHHH ANOK SETAHUN DOHH UMURNYOOO..TPI NAK NAIK PELAMINNN SOOOO KAWE GI LA DGN NAZZ DAN 
JEJAKA HENSEM MISTER KAMILL...JAUHH TU TAIPING PEROKKK...BLE22 JALEEE..GI LA AMBOOOO.......



NI LAA DAUSS AYE BUWA.. DGN PASANGANYOOO
BULEH KIRO JONG AMBIK GAMBARR KAHHH...

DANG LA AMBIK GAMBAR KENANGANNN
    
COME TOOO PAPA,KATENYE DAUSS..HAHAHA
ANOKNYE UMUR SETAHUN,,PAPANYO BARU NAIK PELAMIN HAHA..

   


                  GI MAKE GULAI DK SANE LA SEMALAMEN...CEK IN LAA DI
                              HARD ROCK HOTELLLLLLL
  


                   GTU LA CERITONYEEE.. AKTIVITI SELANJUTNYE BEBASSS 
                      X DOK SUNTINGANNN WSLMMMMMMMMMMM.....